Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Nova godina u Berlinu (A8-10|11)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Glavni grad koji uvijek iznova živi

    O njemačkom, ponovno ujedinjenom glavnom gradu mogle bi se pisati knjige. Zapravo, to se uvijek iznova i čini. Dobar putni vodič je neizostavan ako se uputite u pravcu rijeke Spree.
    Mali savjet: provjerite u svojem vodiču koje godine je naklada aktualizirana. Berlin je od početka 90-ih najdinamičniji od svih drugih glavnih gradova u Europi. Berlinske zanimljivosti, znamenitosti, in-mjesta i moda mijenjaju se iz dana u dan. Evo nekoliko prijedloga što posjetiti.


    Brandenburška vrata
    Bez sumnje velika znamenitost Berlina. Izgrađena su 1790. 1989. godine, nakon pada Berlinskog zida, svijet je obišla slika sretnih ljudi koji su svojim Trabantima prolazili ispod njih.

    Reichstag
    Ova zgrada, u kojoj je sjedište njemačkog parlamenta, postala je svjetski poznata prekrivanjem 1995. godine. Poslije tog događaja, ova je zgrada zasigurno najposjećenije mjesto Berlina, zajedno sa prekrasnom staklenom kupolom koju je projektirao arhitekt Norman Foster.

    Radio i TV toranj
    Želite li  Berlin vidjeti iz ptičje perspektive, na raspolaganju su Vam dvije mogućnosti - 1926. godine izgrađen radio toranj na zapadu, te 40 godina kasnije izgrađen TV toranj na Alexanderplatzu.

    Postdamerplatz
    Tako je iz ružnog pačeta postao labud. No 28 godina poznati zid bio je pod minama i zarastao trg korovom. Danas je u Berlinu futuristički centar Njemačke. Daimler Quartir, Sony centar i 2004. otvoreni hotel Ritz-Carlton dominira kao grad u gradu.

    Museuminsel
    Ovaj komadić Berlina zaobilaze samo okorjeli protivnici kulture. Najstarija Berlinčanka, 3300 godina mada Nofretete, ostala je do 2009. u svom domicilu otoka.

   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan: ZAGREB
   Polazak u 17:00 sati sa Autobusnog kolodvora, peroni 502-506. Noćna vožnja uz kraća zaustavljanja i odmore tijekom puta.


   2. dan: BERLIN
   Dolazak u Berlin u prijepodnevnim satima. Panoramski obilazak grada. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u razgled grada autobusom i pješice u pratnji vodiča: ALEXANDERPLATZ, HACKESCHE HÖFE, ROSENTHALER PLATZ, FRIEDRICHSTRASSE, GENDARMENMARKT, DEUTSCHER DOM, FRANZ. DOM, NIKOLAIVIERTEL, ROTES RATHAUS, FERNSEHTURM, MUSEUMSINSEL, BERLINER DOM, PALAST DER REPUBLIK, LUSTGARTEN, NEUE WACHE, HUMBOLDTUNIVERSITÄT, KRONPRINZENPALAIS, ST.HEDWIGS KATHEDRALE, UNTER DEN LINDEN. Noćenje.


   3. dan: BERLIN
   Doručak. Razgledavanja grada u pratnji vodiča : CHECKPOINT CHARLIE, MUSEUM CHECKPOINT CHARLIE, OSTACI BERLINSKOG ZIDA, BRANDERBURGER TOR, REICHSTAG, BUNDESKANZLERAMT, PARISER PLATZ, POTSDAMER PLATZ, SONY CENTER INFO BOX, DAIMLER BOX… Slobodno vrijeme za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.


   4. dan: BERLIN
   Doručak. Nastavak razgledavanja grada u pratnji vodiča: KAISER WILHELM GEDÄCHTNISKIRCHE, KURFÜRSTENDAMM, KULTURFORUM, SCHLOSS CHARLOTTENBURG, DAS ÄGYPTISCHE MUSEUM, BERGGRÜN SAMMLUNG, OLYMPIASTADION, SIEGESSÄULE, STRASSE DES 17. JUNI... Pripreme za doček. Doček NOVE 2012. na ulicama i trgovima Berlina ili u nekom od brojnih barova i klubova. Noćenje.


   5. dan: BERLIN, ZAGREB
   Doručak. Odlazak autobusom u smjeru Hrvatske. Dolazak u Dresden i panoramski razgled grada. Nastavak vožnje uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • Cijena uključuje
    Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video), 3 noćenja s doručkom u HOTELU ETAP Berlin Ost Marzahn 2* www.etaphotel.com / 10min. od centra (S-Bahn) u Berlinu, razglede prema programu, jamčevinu putovanja, stručno vodstvo i organizaciju puta


    Cijena ne uključuje
    Ulaznice za pojedine objekte koji se posjećuju, nadoplata za jednokrevetnu sobu 650 kn, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.


    Napomena
    HOTEL ETAP Berlin Ost Marzahn 2* www.etaphotel.com / 10min. od centra (S-Bahn)