Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Advent u Budimpešti - 2 dana

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Budimpešta: Četvrt dvorova, Dunav i peštanska vreva

   "Kraljica Dunava" ili "Pariz istoka" je jedno od dragih imena kojim se mađarski glavni grad kiti. Budimpešta se lijepo skrasila na obali Dunava i bez pretjerivanja se može reći jedan od ljepših gradova.. Mađari imaju, slično kao Francuzi veoma veliku povezanost kao i veliki respekt prema svome gradu. To je jedini milijunski mađarskig rad koji je  duhovni, kulturni, znanstveni i plitčiki centar. To se vidi i iz svakodnevne jezične uporabe, ne kaže se samo tako "Idem u budimpeštu" već "visoko na Budimpeštu". Budimpešta u sadašnjoj formi egzistira tek 130 godina, nakon što su se spojili Budim i Pešta.
    


   Budimpešta se sastoji iz dva u potpunosti različita dijela grada, a ujedno je podijeljena i na 23 okruga: Budim se nalazi na lijevoj strani Dunava, odnosno zapadno, i više se karakterizira kao brežuljkast krajolik. Ovdje se nalaze luksuzni stanovi, mnogobrojna veleposlanstva, što pripada svjetskoj kulturnoj baštini pripadajuća čevrt dvorova, kao i Buda brežuljci, na kojem se stanovnici glavnog grada rado odmaraju.

   Pešta se nalazi istočno od Dunava, geografski gledano prije bi se reklo da je na ravnici i iznosi dvije trećine gradske površine, tako da tu živi i većina gradskog stanovništva. Pored znamenitosti kao što je Trg junaka, Szecheny termalne toplice s gospodom koja igraju šah, nalazi se parlament, trgovine, i tu se odvija cjelokupni život mađarske metropole. Kroz tu višestrukost je sigurno da će svaki budimpeštanski posjetilac naći nešto za sebe, gradski život i vreva su na peštanskoj strani, dok je budimska strana nešto mirnija, ali ništa manje zanimljiva s brojnim muzejima, tako da su obadvije strane zanimljive za posjetitelje. Ne smijemo zaboraviti Margaretin otok, gdje se od sve te vreve možete odmoriti.
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  1. DAN | ZAGREB - BUDIMPEŠTA 

  Polazak autobusa u 6:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja prema Budimpešti uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Po dolasku u Budimpeštu razgled grada u pratnji vodiča:  CITADELA, BUDIM, TRG HEROJA, KATEDRALA  SV. STJEPANA,  RIBARSKA  UTVRDA, PARLAMENT... Šetnja Vaci ulicom- jednoj od najpoznatijih ulica u Budimpešti, a ishodište joj je na trgu Vörösmarty. Kao što Beč ima svoj Sacher, tako i Budimpešta ima slastičarnicu GERBEAUD u kojoj možete probati i vjerojatno najpoznatiju mađarsku slasticu, Doboš tortu. Posjet božićnom sajmu na Vörösmarty trgu koji se nalazi na kraju Vaci ulice. Smještaj u hotel i kraći odmor. Fakultativno večera u čardi (tipičnom mađarskom restoranu sa muzikom i folklornim programom). Povratk u hotel. Noćenje.

  2. DAN | BUDIMPEŠTA -  BALATON -  ZAGREB

  Doručak. Nastavak razgledavanja grada u pratnji vodiča: ELIZABETIN MOST, RACKOZI ULICA, PARK VAROSLIGET, LANČANI MOST.. Slobodno vrijeme za posjet božićnom sajmu, shopping, ili posjet nekoj od aktualnih izložbi. Fakultativna vožnja brodom po Dunavu. Odlazak u pravcu Balatona.  Fakultativno  večera u Kukorica čardi. Slobodno vrijeme.  Nastavak puta prema Zagrebu.  Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

  A-711616

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus

  Napomene

  • CIJENA UKLJUČUJE

   Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV,video, WC), 1 noćenje s doručkom u hotelu po izboru, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

   CIJENA NE UKLJUČUJE

   Ulaznice za pojedine objekte, fakultativna vožnja brodom po Dunavu večera u Čardi - uz folklorni programvečera u Kukorica čardi na Balatonu, nadoplata za jednokrevetnu sobu  100 kuna, dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

   Aranžman je kalkuliran na bazi minimuma 40 osoba.