Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Advent u Budimpešti (AP33-11|11)

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Budimpešta: Četvrt dvorova, Dunav i peštanska vreva

    "Kraljica Dunava" ili "Pariz istoka" je jedno od dragih imena kojim se mađarski glavni grad kiti. Budimpešta se lijepo skrasila na obali Dunava i bez pretjerivanja se može reći jedan od ljepših gradova.. Mađari imaju, slično kao Francuzi veoma veliku povezanost kao i veliki respekt prema svome gradu. To je jedini milijunski mađarskig rad koji je  duhovni, kulturni, znanstveni i plitčiki centar. To se vidi i iz svakodnevne jezične uporabe, ne kaže se samo tako "Idem u budimpeštu" već "visoko na Budimpeštu". Budimpešta u sadašnjoj formi egzistira tek 130 godina, nakon što su se spojili Budim i Pešta.
     


    Budimpešta se sastoji iz dva u potpunosti različita dijela grada, a ujedno je podijeljena i na 23 okruga: Budim se nalazi na lijevoj strani Dunava, odnosno zapadno, i više se karakterizira kao brežuljkast krajolik. Ovdje se nalaze luksuzni stanovi, mnogobrojna veleposlanstva, što pripada svjetskoj kulturnoj baštini pripadajuća čevrt dvorova, kao i Buda brežuljci, na kojem se stanovnici glavnog grada rado odmaraju.

    Pešta se nalazi istočno od Dunava, geografski gledano prije bi se reklo da je na ravnici i iznosi dvije trećine gradske površine, tako da tu živi i većina gradskog stanovništva. Pored znamenitosti kao što je Trg junaka, Szecheny termalne toplice s gospodom koja igraju šah, nalazi se parlament, trgovine, i tu se odvija cjelokupni život mađarske metropole. Kroz tu višestrukost je sigurno da će svaki budimpeštanski posjetilac naći nešto za sebe, gradski život i vreva su na peštanskoj strani, dok je budimska strana nešto mirnija, ali ništa manje zanimljiva s brojnim muzejima, tako da su obadvije strane zanimljive za posjetitelje. Ne smijemo zaboraviti Margaretin otok, gdje se od sve te vreve možete odmoriti.
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1. dan | ZAGREB - BUDIMPEŠTA
   Polazak autobusa iz Zagreba s južnog parkrališta Gradskog poglavarstva u 6:30 sati. Putovanje kroz Mađarsku uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u Budimpeštu šetnja ulicom Vaci do središta grada, poznate slastičarnice Gerbaud i Vorosmarty trga. Slobodno vrijeme za kupovinu, osobne programe, obilazak štandova božićnog sajma, itd.. Smještaj u hotel. Navečer moguća moguća fakultativna vožnja brodom po Dunavu (ovisna o vremenskim prilikama) i odlazak u tipični mađarski nacionalni restoran na večeru s folklornim programom. Povratak u hotel. Noćenje.

   2. dan | BUDIMPEŠTA – BALATON - ZAGREB
   Doručak. Doručak. Poludnevni razgled grada sa službenim gradskim vodičem: Budim - Ribarska tvrđava - crkva sv. Matijaša - parlament - Gellert brdo - citadela - katedrala - opera - Andrassy bulevar - Trg velikana - park Varosliget - kupelji Szecheny - mostovi na Dunavu. Nakon razgleda, kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu. Odlazak iz Budimpešte te povratak prema Hrvatskoj uz zaustavljanje uz obalu Blatnog jezera. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • Cijena uključuje
    P
    rijevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom prema programu, pratitelja putovanja, smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 1 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Budimpešti, razgled Budimpešte u pratnji mjesnog vodiča, troškove organizacije i prodaje.

    Cijena ne uključuje
    Troškove osobne prirode, osiguranje od otkaza putovanja, ulaznice za objekte koji se pos jećuju, sve što nije navedeno pod cijena uključuje.