Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Karneval u Veneciji (BP17-12|11)

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Autobus
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Krajolik pun fascinantne kulture

   Očaravajući krajolik Italije je Venecija. U toj regiji nalaze se svi važniji gradovi sjeverne Italije bogate umjetničke povijesti: Verona, Ferrara, Padova, Vicenza i Venecija. U ovim se gradovima nalaze predkršćanski spomenici s raskošno slikovitim mozaicima važnih muzeja i crkava. Na tragu renesansnog arhitekte Andrea Palladia koji je u prvoj polovici 16. stoljeća sagradio mnogobrojne vile, često susrećemo posjetitelje Venecije.
   Venecija (talijanski Veneto) nalazi se u sjeveroistočnoj regiji, veličine je 18.264 m2 te broji 4,9 milijuna stanovnika. Regija se sastoji od provincija Belluno, Padova, Rovigo, Treviso, Venecija, Verona i Vicenza. Glavni grad regije je Venecija. Regija graniči s regijom Friuli Venezia Giulia na istoku, na sjeveru s Austrijom, ne sjeverozapadu s regijom Trentino-južni Tirol, na zapadu s Lombardijom, te na jugu s regijom Emilia-Romagna. Na krajnjem sjeveru u regiji se nalazi dio Dolomita, ostatak je u dolini rijeke Po. Glavne rijeke regije su Po, Adige i Piave. Na obali se nalaze mnoge lagune, a u jednoj od njih leži i Venecija. Najvažnija grana ekonomije je turizam. Pokraj Venecije se nalaze jezerska kupališta koja su rado posjećena, kao što su Jesolo i Caorle. Kroz povijest, ova je oblast pripadala Republici Veneciji: 1797. je ta oblast pripala Austriji, 1867. je opet pala pod novoosnovano kraljevstvo Italije. Zbog sjećanja na dugu samostalnost i ponosnu tradiciju Venecije, autonomne i separatističke tendencije (Sjeverna Liga - Liga Veneta, Veneto Serenissimo Governo) su i danas izražene.
  Stranica za ispis

  Program putovanja

  Polazak autobusa u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora (peron 502 – 506). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak do pristaništa Punta Sabbioni, te vožnja brodićem do Venecije. Po dolasku razgled grada: KANAL GIUDECCA - RIVA DEGLI SCHIAVONI – MOST UZDAHA - TRG SV. MARKA - DUŽDEVA PALAČA - BAZILIKA SV. MARKA – MOST RIALTO – KANAL GRANDE. Ostatak popodneva slobodno za praćenje najpopularnijeg europskog karnevala koji je tijekom prošlosti bio čarobno mjesto za svakoga i u njega je bio uključen cijeli grad. Razbijao je sva društvena pravila i norme, a prosječnom čovjeku je dao priliku da se izgubi u brojnim bučnim slavljima. To je bio intenzivan period za Mlečane, gdje bi se uzduž putova ljudi međusobno pozdravljali s „Dobro jutro, gđo. Maska!“, te nije postojao osobni identitet, spol i društvena klasa, bilo je bitno samo sudjelovati u jednoj karnevalskoj iluziji. U 18:00 sati povratak brodićem do Punte Sabbioni, nastavljamo autobusom prema Zagrebu. Dolazak se očekuje do ponoći.

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Autobus

  Napomene

  • Cijena uključuje
   Prijevoz visokoturističkim autobusom, turističkog pratitelja tijekom puta, razgledavanja prema programu, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

   Cijena ne uključuje
   - vožnja tronchettom 80,00 kn na relaciji PUNTA SABBIONE – SAN MARCO – PUNTA SABBIONE
   - vožna tronchettom 150,00 kn na relaciji PUNTA SABBIONE – MURANO – BURANO – TORCELLO – PUNTA SABBIONE

   NAPOMENA
   - 11.2.2012. polasci su mogući iz Varaždina i Zagreba
   - 18.2.2012. polasci su mogući iz Bjelovara i Zagreba

   Preporučamo Allianz putno osiguranje.