Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!
 
 
 
 
Radno vrijeme
Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
Sub., Ned. i Praznik:
Ne radimo.

Zaštita privatnosti

INFORMACIJE O PRIKUPLJANJU I OBRADI PODATAKA TRAVELANA D.O.O. – PUTNIČKA AGENCIJA
www.travelana-putovanja.hr

1. UVOD
TRAVELANA prikuplja, obrađuje i čuva Vaše osobne podatke sukladno EU Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i drugim važećim propisima. TRAVELANA cijeni Vašu privatnost i zbog toga posluje prema sljedećim načelima:
Izričito navodimo kada su nam potrebni Vaši osobni podaci te ih po potrebi proslijeđujemo relevantnoj trećoj osobi koja je pružatelj usluge koju ste rezervirali i platili preko TRAVELANA sustava. Također koristimo Vaše osobne podatke za obradu Vaših zahtjeva unutar TRAVELANA sustava i povremeno da bismo Vas obavijestili o novostima koje se tiču usluga ili samog rada TRAVELANA sustava.
Smatrat ćemo da daljnje korištenje www.travelana-putovanja.hr predstavlja Vaše prihvaćanje svih u nastavku opisanih uvjeta.


2. KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA
Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje ste dobrovoljno dali TRAVELANI, bilo putem telefonskog razgovora, registracijom ili korištenjem www.travelana-putovanja.hr, elektroničkom poštom ili usmeno u poslovnici TRAVELANE.
U svom poslovanju, za potrebe realizacije Vaše rezervacije, TRAVELANA može prikupljati i obrađivati vaše osobne podatke kao što su:
Ime i prezime, Spol, Adresu, OIB, Datum i mjesto rođenja, Država rođenja/državljanstvo, Broj, datum i mjesto izdavanja i rok važenja osobne iskaznice, Broj telefona/mobitela korisnika usluge, roditelja/staratelja za maloljetne osobe, Broj i rok važenja putovnice, E mail adresa, Vrsta, broj, i rok važenja kreditne kartice, Broj bankovnog računa i naziv banke, Ime i prezime člana obitelji, Lokacija boravka, Bračni status, Broj vozačke dozvole ili drugog dokumenta koji je izdala država.
Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda istih. Zaprimljene e-mailove s Vašim osobnim podacima TRAVELANA će koristit samo u svrhu ispunjavanja Vaših zahtjeva.


3. PRIVOLA

Iako Travelana d.o.o. putnička agencija ima zakonski legitimni interes za obradu Vaših podataka i proslijeđivanje trećim stranama kad je to nužno u cilju izvršenja ugovora i pružanja usluga u okviru ugovorenog turističkog paket aranžmana, posebno skrećemo pažnju da će se smatrati da je klijent koji je Travelani d.o.o. dao svoj osobni podatak time izričito iskazao svoju privolu na obradu tih podataka.
Napominjemo da ukoliko ugovarate putovanje za druge osobe morate imati njihovu dozvolu za korištenje njihovih osobnih podataka u tu svrhu, odnosno privolu ostalih putnika za koje ugovarate putovanje i čije nam osobne podatke dostavljate. Svakako je bitno da sve putnike za koje ugovarate putovanje informirate o sadržaju ovog dokumenta prije nego nam pošaljete njihove osobne podatke.
Ukoliko se ne slažete s bilo kojim navodom ispod, nemojte nam dostavljati nikakve osobne podatke, te Vas pozivamo da nas prije kontaktirate putem emaila info@travelana-putovanja.hr , telefonski na 051/321 543, te zatražite dodatne informacije koje ćemo Vam rado pružiti.

4. KOLAČIĆI
Kolačići (engl. cookies) omogućavaju TRAVELANI prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na www.travelana-putovanja.hr (npr. na kojim dijelovima Internet stranice se korisnici zadržavaju najduže, a gdje najkraće), koji se Internet preglednik (npr. Internet Explorer, Opera, Safari, Google Chrome, Firefox) koristi i slično.
Kolačići su mali skup podataka poslan sa poslužitelja www.travelana-putovanja.hr na računalo korisnika, a služi kao anonimni identifikator. Također se koriste za lakšu navigaciju kroz Internet stranice (npr. ne morate svaki put iznova unositi podatke za registraciju). Kolačići se ne koriste s ciljem pristupa korisničkim podacima ili kako bi se pratile aktivnosti korisnika nakon napuštanja www.travelana-putovanja.hr
TRAVELANA zadržava pravo korištenja kolačića na www.travelana-putovanja.hr no svaki korisnik može zabraniti primanje kolačića uređivanjem / promjenama postavki u svom Internet pregledniku.

5. POVEZNICE
www.travelana-putovanja.hr sadrži poveznice na druge Internet stranice (npr. Facebook, Instagram, Internet stranice članova...). Sukladno tome upozoravamo i molimo korisnike da uzmu u obzir kako www.travelana-putovanja.hr ne može biti odgovorna za poštivanje privatnosti na spomenutim Internet stranicama. Stoga korisnike potičemo na čitanje Izjave o privatnosti svake Internet stranice kojoj pristupaju.

6. DIGITALNI MARKETING
Kontakt informacije, kao što su ime, prezime i e-mail adresa, su neophodne u slučaju kada želite napraviti rezervaciju ili poslati upit preko www.travelana-putovanja.hr. Promotivni materijali podrazumijevaju informacije o uslugama i posebnim ponudama te novostima (engl. newsletter).
Usluga primanja newslettera se može onemogućiti u bilo kojem trenutku na način da se aktivira poveznica „Odjava“ na kraju e-maila ili slanjem zahtjeva za brisanjem sa popisa za digitalni marketing na info@travelana-putovanja.hr

7. SIGURNOST
TRAVELANA poduzima sve mjere sigurnosti kako bi se zaštitili podaci korisnika, tijekom unosa i prijenosa, obrade podataka, te prilikom pohrane. Pristup podacima je ograničen i imaju ga samo oni zaposlenici kojima su isti potrebni radi obavljanja daljnjih poslovnih aktivnosti.
Osobni podaci koji su TRAVELANI ustupljeni prilikom registracije čuvat će se za vrijeme postojanja Internet stranice, odnosno za vrijeme trajanja registracije korisnika. Svi podaci koji su TRAVELANI ustupljeni prilikom registracije na Internet stranici, biti će uništeni najkasnije prilikom gašenja iste.
Korisnici u bilo kojem trenutku imaju pravo zatražiti obavijest o tome koji se njihovi osobni podaci obrađuju od strane TRAVELANE, odnosno da se isti izmjene ili obrišu, slanjem zahtjeva na info@travelana-putovanja.hr

8. UPRAVLJANJE PRIVOLAMA
Privolu koju ste ispunili možete opozvati u bilo kojem trenutku. Isto tako, možete u bilo kojem trenutku prigovoriti našoj obradi Vaših osobnih podataka.
Promjenu privole možete izvršiti putem pisanog zahtjeva na adresu: Travelana d.o.o. - putnička agencija, Andrije Medulića 8/II ili putem e-maila na adresu: info@travelana-putovanja.hr
Ako opozovete dane privole Vaše podatke više nećemo upotrebljavati u navedene svrhe.
Ako ponovno želite dati svoju privolu, to možete učiniti u bilo kojem trenutku.
U slučaju obrade Vaših osobnih podataka za koje nije potrebna privola, a koja je nužna za zaključenje ugovora s nama ili ispunjenje zaključenog ugovora ili zbog obveza koje imamo prema zakonu, ako nam ne dostavite te podatke nećemo biti u stanju ispuniti svoje ugovorne obveze prema vama niti ćemo moći s vama zaključiti ugovor.
Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije nego što je ona povučena.

9. VAŠA PRAVA U ODNOSU NA OSOBNE PODATKE
Kako bismo osigurali poštenu i transparentnu obradu vaših osobnih podataka, upućujemo vas na vaša prava:
pravo na pristup – imate pravo u svakom trenutku kontaktirati nas i dobiti informaciju obrađuju li se vaši osobni podaci i u kojem obujmu te, ako se ti podaci obrađuju, zatražiti pristup osobnim podacima i informacijama na koje imate pravo u svezi zaštite osobnih podataka. Društvo vam osigurava kopiju osobnih podataka koji se obrađuju, a za sve dodatne kopije koje zatražite, možemo vam naplatiti razumnu naknadu na temelju administrativnih troškova, ako zahtjev podnesete elektroničkim putem, osim ako ne zatražite drugačije, informacije vam pružamo u uobičajenom elektroničkom obliku;
pravo na ispravak – ako obrađujemo vaše osobne podatke koji su netočni, u bilo kojem trenutku možete od nas tražiti da ih ispravimo, a ukoliko su oni nepotpuni, imate ih pravo dopuniti;
pravo na brisanje – imate pravo od nas tražiti brisanje osobnih podataka koji se odnose na vas ako smo ih nezakonito obradili ili ako osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhu obrade ili sl. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva, a o čemu ćemo vas detaljno izvijestiti u odnosu na svaki pojedini zahtjev;
pravo na ograničenje obrade – možete od nas zatražiti ograničenje obrade svojih podataka: ako osporavate točnost osobnih podataka tijekom razdoblja koji nam omogućuje provjeru točnosti tih podataka; ako je obrada nezakonita, ali se protivite brisanju i umjesto toga tražite ograničenje uporabe tih podataka; ako nam podaci više nisu potrebni za potrebe obrade, ali ih tražite radi postavljanja, ostvarivanja i obrane pravnih zahtjeva; ako ste uložili prigovor na obradu;
pravo na prenosivost podataka – imate pravo zaprimiti vaše osobne podatke koje ste nam pružili, u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade, ako se obrada temelji na privoli ili ugovoru i provodi se automatiziranim putem;
pravo na prigovor – u svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka, ako se obrada temelji na našim legitimnim interesima, uključujući izradu profila ili ako vaše podatke obrađujemo za potrebe izravnog marketinga;
pravo na pritužbu – ako smatrate da smo obradom vaših osobnih podataka prekršili Opću uredbu o zaštiti osobnih podataka ili druge propise u svezi sa zaštitom osobnih podataka, molimo da se obratite našem Povjereniku za zaštitu osobnih podataka (kontakt podaci povjerenika navedeni su na početku ove Politike privatnosti) kako bismo razjasnili sporna pitanja

10. NAPOMENA
Dokument o postupanju s osobnim podacima redovno se ažurira, a njegova najnovija verzija uvijek je dostupna na internetskim stranicama TRAVELANE. Ova Politika privatnosti primjenjuje se od 25. svibnja 2018.

11. KONTAKT PODACI
Ukoliko imate pitanja ili ikakvih nejasnoća vezanih za obradu Vaših osobnih podataka u TRAVELANI, možete nas kontaktirati

Putem pošte:
TRAVELANA D.O.O. – PUTNIČKA AGENCIJA
Andrije Medulića 8/II
51000 Rijeka
Hrvatska

Putem e-pošte:
info@travelana-putovanja.hr

Putem telefona:
051 321 543