Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Skandinavija zimska tura - 7 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus, Brod
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Skandinavija zimska tura - 7 dana
    Skandinavija zimska tura - 7 dana
    Skandinavija zimska tura - 7 dana
    Skandinavija zimska tura - 7 dana
   Stranica za ispis

   Program putovanja

    

   Uključene dvokrevetne kabine na brodovima i mini krstarenje od Danske do Norveške!

   1. DAN | ZAGREB - DRESDEN

   Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku uz povremena zaustavljanja putem. Dolazak u Dresden. Razgled povijesne jezgre Dresdena „Firence na Elbi“, grada neprocjenjive umjetničke baštine iz zlatnog doba vladara Augusta Jakog i njegovih nasljednika: Semper Opera - katolička katedrala – dvorac - Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana - Zid saskih vladara - Protestantska katedrala - Bruhlska terasa. Smještaj u hotel. Noćenje.

   2. DAN | DRESDEN – BERLIN - ROSTOCK

   Doručak. Vožnja kroz područje Saske i Spreewalda prema Brandenburgu. Dolazak u Berlin. Panoramski razgled grada autobusom: Alexanderplatz - ulica Unter den Linden – katedrala - otok Muzeja -Brandenburška vrata - Checkpoint Charlie – Tiergarten - Potsdammer Platz - Kurfürstendamm središte zapadnog Berlina. Po završetku panoramskog razgleda, slobodno vrijeme na popularnom KuDammu za kupovinu, posjet nekom od tipičnih restorana ili šetnju. Put nastavljamo prema području jezera Mecklenburg-Vorpommerna i dolazimo u veliku njemačku baltičku luku Rostock. Panoramska vožnja gradskim središtem luke koja je nekad bila važna za trgovinu sa Skandinavijom. Smještaj u hotel. Noćenje.

   3. DAN | ROSTOCK – GEDSER – KOPENHAGEN - BROD

   Doručak. Ukrcaj na brod i dvosatna plovidba Baltičkim morem prema najjužnijoj točki Danske, luci Gedser na  danskom otoku Falster. Na brodu je restoran, cafe i tax free shopovi. Naše putovanje Skandinavijom započinje vožnjom od otoka Falstera do najvećeg danskog otoka Sjellanda, otoci su međusobno povezani mostovima. Posjet Kopenhagenu, najvećem gradu Skandinavije i razgled grada autobusom: glavni trg s gradskom vijećnicom – Tivoli - dvorac Christiansborg gdje je i sjedište danskog Parlamenta - dvorac Amalienborg - Mala Sirena, simbol Kopenhagena. Slobodno vrijeme u dugačkoj i živahnoj pješačkoj zoni prilika je i za kupovinu poznatog danskog porculana ili ukrasnih predmeta od jantara. Ukrcaj na brod u poslijepodnevnim satima i smještaj u kabine. Na brodu možete naći odličnu ponudu restorana, barova, tax free trgovina, večernju zabavu i glazbu. Noćenje u kabinama na brodu.

   4. DAN | BROD – OSLO – BROD

   Doručak na brodu. Plovidba broda kroz Oslo Fjord, uz otoke i brojna slikovita naselja. Dolazak u Oslo, razgled grada autobusom i pješice: nova zgrada Opere - gradska vijećnica - mornarička četvrt Akker Brygge - kraljevska palača – Parlament - glavna ulica Karla Johanna - Vigeland park, remek djelo velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu tipičnih norveških suvenira od figurica trolova do prekrasnih i poznatih norveških pulovera i pletenine, posjete muzejima ili vrlo vrijednoj zbirci slika u Nacionalnoj galeriji ili šetnju. Ukrcaj na brod u večernjim satima. Plovidba broda cijelom dužinom Oslo Fjorda i dalje prema Danskoj uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

   5. DAN | BROD – KOPENHAGEN – RÖDBY – PUTTGARDEN – LÜBECK

   Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Kopenhagenu. Putovanje Danskom nastavlja se preko otoka Sjaellanda, Falstera i Lollanda, međusobno povezanih mostovima i tunelima do luke Rödby. Plovidba prema trećem najvećem otoku Njemačke Fehmarnu. Iskrcaj s broda u luci Puttgarden. Kraće zaustavljanje u slikovitom glavnom gradu otoka Fehmarna Burgu sa zanimljivim kućama u stilu schleswig - holsteinske arhitekture. Otok je mostom povezan s kopnom. Dolazak u Lübeck, grad koji je bio na čelu trgovačke udruge Hanse i obogatio se trgujući sa Skandinavijom. Razgled gradske povijesne jezgre s brojnim kućama podignutim u stilu crvene ciglaste gotike: crkva sv. Marije-Holstenska vrata, poznata s nekadašnje njemačke novčanice od 50 maraka - kuća obitelji Thomasa Manna poznata po romanu „Buddenbrokovi“- glavni gradski trg s poznatom gradskom vijećnicom i slavnom kavanom Niederegger - kapetanske kuće. Tipični suvenir Lübecka je nadaleko poznati marcipan. Smještaj u hotel u okolici Lübecka. Noćenje.

   6. DAN | LÜBECK - POTSDAM - DRESDEN

   Doručak. Vožnja prema području Brandenburga i Saske. Posjet Potsdamu, sjedištu Brandenburga i nekadašnjeg sjaja moći dinastije Hohenzollern. Potsdam je slikovito smješten usred brojnih jezera i rijeka i uz brojne vile i palače. Razgled grada: parkovi i dvorci Friedricha II - Novi dvorac - dvorac Sansoucci – Orangerie - holandska četvrt -potsdamska Brandenburška vrata. Nastavak vožnje i dolazak u Dresden. Smještaj u hotel. Noćenje.

   7. DAN | DRESDEN – PRAG - ZAGREB

   Doručak. Vožnja prema Češkoj. Kraće zaustavljanje u središtu Praga, šetnja do povijesne jezgre i slobodno vrijeme za kavu, kupovinu suvenira ili posjet češkoj pivnici. Povratak vožnjom kroz Češku i Austriju uz zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

   BP-3108118


   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus
   • Brod

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Prijevoz visokoturističkim turističkim autobusom prema programu, smještaj u hotelima 3/4* u Njemačkoj u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom, 2 noćenje sbuffet doručkom u hotelu 3/4* u Dresdenu, 1 noćenje sbuffet doručkom u hotelu 3/4* u Rostocku, 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u okolici Lübecka, 2 noćenja s buffet doručkom sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Kopenhagen – Oslo - Kopenhagen, Prijevoz dnevnim brodom Rostock - Gedser, Prijevoz dnevnim brodom Rödby - Puttgarden, razgledavanja prema programu, stručnog pratitelja tijekom putovanja, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 1.090 kn, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenikekoje nisu izrijekom naveden kao uključene,dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.),putno osiguranje


    Preporuka putovanja

    Skandinavija i sjever Europe  u zimskim mjesecima zanimljiva je i neobična tema. Putovanje brodovima i doživljaj zimskog ugođaja, svjetlucanje božićnih ukrasa i čar okusa Sjevera u ovo doba godine moguć je po pristupačnijim cijenama nego u glavnoj ljetnoj turističkoj sezoni. Putovanje u doba Adventa omogućuje i posjete brojnim božićnim sajmovima u  gradovima koji se posjećuju, dok putovanje za zimske praznike daje doživljaj prazničnog osvijetljenja gradova, uz napomenu da svi božićni sajmovi nisu otvoreni u siječnju - ali to ne utječe na razglede i doživljaj gradova koji se posjećuju.

     

    Trokrevetne sobe/kabine

    Na ovom programu moguća je rezervacija trokrevetnih soba i kabina po redovnoj cijeni.

    Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
    Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

    • sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi - 100 kn
    • sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi - 100 kn

    VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA

    Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci obavezni i  potrebni za brodske liste putnika.

     

    PRAKTIČNE NAPOMENE

    Valute na putovanju: Euro u Austriji i Njemačkoj, danska kruna u Danskoj, norveška kruna u Norveškoj i češka kruna u Češkoj. Preporučujemo da valute koje možete nabavite pred početak putovanja, jer je tečaj često povoljniji ne go na licu mjesta. Preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu na skandinavskim brodovima. Ponesite na put odjeću i obuću za zimske vremenske prilike.

    Granične i vizne formalnosti

    Za sve programe za Skandinaviju hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Preporučujemo na putovanje nositi putovnicu. U slučaju ukoliko želite na putovanje ići s osobnom iskaznicom umjesto putovnice, potrebno je prije polaska na put provjeriti da li je ulaz u Norvešku u trenutku putovanja moguć bez putovnice. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju

     

     

    Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.


    Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.