Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

  Radno vrijeme
  Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
  Sub., Ned. i Praznik:
  Ne radimo.

  Farski otoci

  Termini:
  Trajanje:
  Dana
  Prijevoz:
  Zrakoplov
  Odaberite termin i rezervirajte
  Cijena od KN
  Po osobi
  • Farski otoci
   Farski otoci
   Farski otoci
   Farski otoci
  Stranica za ispis

  Program putovanja

   

  NEISKVARENI, NEISTRAŽENI I NEVJEROJATNI

  Posebnim zrakoplovom iz Zagreba  

  Vrijednost više: hotel u centru Torshavna i uključen izlet na vodopad u Gasaduluru!

   

  1. DAN | ZAGREB – FARSKI OTOCI/VAGAR – GASADALUR - TORSHAVN

  Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Farsko otočje predviđen u 13:15 sati, s međuslijetanjem u Linzu (putnici ostaju u zrakoplovu). Planirani dolazak na Farske otoke u zračnu luku Vagar na otoku Sørvagur u 16:55 sati. Ukrcaj u autobus i vožnja prema vodopadu Mulafossur u mjestašcu Gasadaluru na otoku Vagaru. Jedna od najpoznatijih atrakcija na prekrasnom otočju, vodopad Mulafossur čudesno je remek-djelo prirode. Šetnja mjestašcem i vrijeme za fotografiranje i šetnju. Odlazak prema Torshavnu i smještaj u hotel. Noćenje.

  2. DAN | TORSHAVN: fakultativno razgled Torshavna i izlet na Vestmana klifove

  Doručak. Slobodan dan za samostalno istraživanje otočja. Preporučujemo odlazak u razgled Torshavna, koji poslije ručka nastavljamo odlaskom na Vestmanna klifove (doplata prlikom rezervacije aranžmana). Poslije doručka ćemo se s lokalnim vodičem uputiti u razgled mjesta; malen, ali beskrajno šarmantan, Torshavn je prijestolnica otočja - s otprilike 20 000 stanovnika on je najveće mjesto na otočju. Osnovan otprilike u 9. st. Torshavn je jedan od najstarijih gradova Sjeverne Europe. Poslije razgleda mjesta uputit ćemo se prema Vestmanni, selu kraj kojeg se nalaze spektakularni klifovi, koji se nazivaju i „ptičjima“ jer su mjesto gnježđenja više od 1000 vrsta ptica među kojima su najpoznatiji simpatični puffini (hrv. tupik). U Vestmanni ćemo ručati i potom se uputiti na izlet brodom oko klifova koji ponegdje dosežu i 700 metara u visinu, plovit ćemo oko njih, kroz uske prolaze i špilje i uživati u spektakularnim slikama moćnih klifova uronjenih u zelenkasto-modri ocean. Povratak u Torshavn u kasnijim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

  3. DAN | TORSHAVN: fakultativno cjelodnevni izlet Sjeverni otoci (Saksun, Gjogv, Klaksvik)

  Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet Sjeverni otoci (doplata prilikom rezervacije aranžmana). Poslije doručka uputit ćemo se na sjever prema Saksunu, uz Kollafjorður. Sjajno smješten u prirodnom amfiteatru, iznad prekrasne lagune, Saksun je čarobno seoce na brdu. Poznato po meditativnoj i spokojnoj atmosferi, seoce u kojem živi 14 stanovnika i otkuda se pruža fantastičan pogled na okolne planine potpuno će vas očarati. Poslije posjeta Saksunu nastavljamo izlet prelaskom preko mosta koji spaja Streymoy i Eysturoy i dalje prema Slaettaratinduru – najvišoj planini na Farskim otocima, na putu prema slikovitom Gjogvu, poznatom po svojoj prirodnoj luci. Tu ćemo ručati u Gjaargarðuru. Poslije ručka preći ćemo s otoka Eysturoy na Borðoy kroz tunel i posjetiti Klaksvik, drugi najveći grad na otočju. U Klaksviku ćemo uživati u pogledu na planine koje ga okružuju, a posebna je poslastica zanimljiva Christianskirkja, crkva čija je arhitektura inspirirana starim vikinškim dvoranama i koja je jedno od prvih modernih zdanja tog tipa u Skandinaviji. Povratak u Torshavn u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

  4. DAN | TORSHAVN: fakultativno 4-satni izlet brodom i grotto koncert

  Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti. Predlažemo odlazak na 4-satni izlet brodom prema otocima Nolsoyu odnosno Hesturu tijekom kojega ćemo imati jedinstvenu priliku poslušati koncert klasične glazbe u jednoj od morskih špilja (doplata prilikom rezervacije aranžmana). U 200 metara udaljenoj luci od našeg hotela ukrcat ćemo se na brod kojim ćemo ploviti oko otoka, stijena, klifova i špilja. Potom ćemo se preseliti na manji brod koji će nas uvesti u špilju gdje ćemo prisustvovati koncertu čije zvukovlje oblikuje moćna priroda. Povratak u Torshavn u popodnevnim satima i odlazak na ručak. Poslije ručka slobodno poslijepodne za posljednje šetnje i uživanje u Torshavnu. Noćenje.

  5. DAN | TORSHAVN/VAGAR – ZAGREB

  Doručak. Transfer prema zračnoj luci i prijava na let posebnim zrakoplovom prema Zagrebu, planiran u 12:30 sati. Dolazak u Zagreb u 18:15 (s međuslijetanjem u Linzu).

  AA-0301119

  Karakteristike

  Prijevoz

  • Zrakoplov

  Napomene

  • CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: FM 7.290 kn / 7.590 kn

   (cijena uključuje zrakoplovne pristojbe u iznosu 990 kn)

   FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

    

   Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn

   SOBA S POMOĆNIM LEŽAJEM NA UPIT!

    

   *Doplata za izlet Torshavn i Vestmanna (cca. 7 sati): 790 kn

   *Doplata za izlet Sjeverni otoci (cca. 9 sati): 840 kn

   *Doplata za izlet brodom s koncertom (cca. 5 sati): 680 kn

   *(svi izleti uključuju ručak i razglede s lokalnim vodičem)

    

   CIJENA UKLJUČUJE

   Prijevoz posebnim zrakoplovom na liniji Zagreb-Linz-Vagar-Linz-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, dolazni transfer i izlet na Gausadalur s lokalnim vodičem, odlazni transfer, smještaj u hotelu Hafnia 3* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi četiri noćenja s doručkom, te troškove organizacije i prodaje

   CIJENA NE UKLJUČUJE

   Fakultativne izlete, večere, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, javni prijevoz, doplatu za napojnice za lokalnog vodiča i vozača, te troškove osobnih narudžbi

   SMJEŠTAJ

   Hotel Hafnia, odličan hotel 3*, smješten je u samom srcu Torshavna, na pješačkoj udaljenosti od luke i povijesnog dijela grada. Uživajte u panoramskom pogledu na cijeli grad koji se pruža s njegovog posljednjeg kata. Jedan od najboljih hotela na otočju, hotel je otvoren 1951.g. i na glasu je i po izvrsnom restoranu.

   https://visitfaroeislands.com/place/hotel-hafnia/

   https://www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/faroe-islands/hotels/hotel-hafnia/

   https://www.booking.com/hotel/fo/hafnia.en

    

    

   NAPOMENA:

   *Izleti su izračunati na osnovi 35 prijavljenih osoba i moguće ih je uplatiti samo u poslovnici, prilikom rezervacije aranžmana, plaćanje na licu mjesta neće biti moguće. U slučaju manjeg broja prijavljenih moguća korekcija cijene.

    

   Završnu obavijest o detaljima programa, cijeni i točnom polasku primit ćete najkasnije 3-5 dana prije odlaska. Ako ne dobijete obavijesti u navedenom roku, molimo javite se na prodajno mjesto, osobno ili telefonom. Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje kao i tijekom samog putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%

   Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgu­bljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.

   Zbog prilagođavanja zrakoplovnom prijevozu i nepredviđenim okolnostima pridržavamo pravo obrnutog ili djelomično promijenjenog, ali sadržajno nesmanjenog programa.

    

    

   MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35