Sva putovanja na jednom mjestu
Rijeka:
+385 (0)51 321 543

ENG
Prijavite se na naš newsletter
i primajte najbolje ponude direktno
u Vaš email pretinac!

Pretraži putovanja

Pretraži ponuduPrikaži cijelu ponudu

Ako vam se ovo sviđa, pogledajte:

   Radno vrijeme
   Pon. - Pet.: 09:00 – 17:00
   Sub., Ned. i Praznik:
   Ne radimo.

   Atena i Grčka - 8 dana

   Termini:
   Trajanje:
   Dana
   Prijevoz:
   Autobus
   Odaberite termin i rezervirajte
   Cijena od KN
   Po osobi
   • Atena i Grčka - 8 dana
    Atena i Grčka - 8 dana
    Atena i Grčka - 8 dana
    Atena i Grčka - 8 dana
   Stranica za ispis

   Program putovanja

   1.DAN | ZAGREB

   Polazak u 23h s Autobusnog kolodvora Zagreb. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, preko Beograda, Niša uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

   2.DAN | SKOPJE

   Dolazak u Skopje u ranim prijepodnevnim satima. Panoramski razgled grada busom. Smještaj u hotel i kraći odmor. Potom odlazak pješice u razgled centra grada na rijeci Vardar uz pratnju vodiča: Gradska tvrđava Kale - džamija Mustafa paše - Crkva sv. Spasa koja je djelomično građenja pod zemljom zbog turskog zakona po kojem crkve nisu smjele nadvisivati – Bit Pazar – Stara Tržnica – Kameni most – rodna kuća majke Tereze i njena bista – Sveti Kliment Ohridski i njegov hram – Samuilova tvrđava – Crkva Sv. Sofije. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Navečer predlažemo fakultativni odlazak na tradicionalnu makedonsku večeru s folklornim programom u Makedonsku kuću. Noćenje.

   3.DAN | SKOPJE, KALAMPAKA, METEORA, ATENA

   Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja za Grčku. Vozimo se prema Kalampaki te dolazimo do Meteora, jednog od najsvetijih mjesta u Grčkoj. Meteori su srednjovjekovni samostani koji su se smjestili na visokim stijenama iznad tesalijske ravnice. Sam pogled nam samostane na vrhu stijena oduzima dah, stoga nije ni čudo da su ovi samostani poprište mnogih filmskih setova (Neki od vas će prepoznati lokaciju snimanja Jamesa Bonda). Nastavak puta za Atenu. Dolazak u Atenu u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

   4.DAN | ATENA

   Doručak. Odlazimo sa vodičem u sami centar i razgledavamo Atenu pješice: Glavni gradski trgovi Sintagma, Omonia i Monastiraki - Akropola – Agora - Forum – boemska četvrt Plaka – Kraljevski Park – Nacionalni parlament i smjena straže ( EVZONI - Ako dođemo u točnom trenutku ) – Zappeion – grob neznanom junaku – stadion Kalimarmaro – Zeusov hram – Hadrijanov slavoluk. Nakon razgleda slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Preporučamo povratak na Plaku te posjet jednom od mnogobrojnih restorana. PLAKA je boemski kvart ispod Akropole. Navečer preporučamo fakultativnu grčku večeru u tipičnoj grčkoj taverni s folklornim programom na Plaki ( Grčki nacionalni plesovi, grčka muzika i grčka kuhinja ). Povratak u hotel. Noćenje.

   5.DAN | ATENA, PELOPONEZ

   Doručak. Preporučamo fakultativni cjelodnevni izlet na Peloponez: Razgled mitske Homerove Mikene i antičkog Epidaurusa, najpoznatijeg lječilišta antike u kojemu se nalazi jedno od najvećih antičkih kazališta. Zaustavit ćemo se i na Korintskom kanalu koji spaja Jonsko i Egejsko more gdje ćete moći ispucati prekrasne fotografije kanal. Posjet Nauplionu - najljepšem gradu u Grčkoj i prvoj prijestolnici moderne Grčke države. Bivša mletačka kolonija uskih uličica i talijanske atmosfere s 3 tvrđave koje je okružuju. Povratak u Atenu u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer za istraživanje grčke prijestolnice. Noćenje.

   6.DAN | ATENA, DELFI, SOLUN

   Doručak. Odjava iz hotela. U prijepodnevnim satima polazak za 2 sata udaljene Delfe, starogrčkog svetišta i proročišta podno planine Parnas – centra starogrčkih vjerovanja i religije. Slijedi razgled  samog lokaliteta (Ulaznica se plaća na licu mjesta). Nakon razgleda polazak za Solun. Dolazak predviđen u kasnim noćnim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

   7.DAN | SOLUN

   Doručak. Ujutro slijedi panoramski razgled drugog po veličini grada u Grčkoj. Iskrcaj iz autobusa i slijedi razgled grada pješice uz pratnju vodiča:  Galerijev Slavoluk i Rotunda - poznati bijeli toranj - Trg Aristotel - crkva svete Sofije - gradska luka - kvart Ladadika koji je omiljena šetnica u Solunu. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira i vlastite aktivnosti. Predvečer polazak za Zagreb.

   8.DAN | SOLUN, ZAGREB

   Noćna vožnja kroz Makedoniju, Srbiju do Hrvatske. Dolazak u Zagreb predviđen u ranim jutarnjim satima.

   ***Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja te radnim vremenima pojedinih znamenitosti.

   GARANTIRANI POLASCI!


   1008118-P

    

    

    


   Karakteristike

   Prijevoz

   • Autobus

   Napomene

   • CIJENA UKLJUČUJE

    Putovanje u Grčku, Smještaj u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama u hotelima 3* u Skopju, Ateni i Solunu, Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi hotela s 3* u Skopju, Jedno noćenje s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi hotela s 3* u Solun,, Tri noćenja s doručkom u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi hotel 3*** u Ateni, Prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, Licenciranog turističkog pratitelja, Sve razglede prema programu u Skopju, Ateni i Solunu, Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

    CIJENA NE UKLJUČUJE

    Ulaznice za pojedine objekte, Vlastite troškove, Tradicionalna makedonska večera 20 eura, Fakultativni izlet na Peloponez sa uključenim ulaznicama za Epidavros i Mikenu -50 eura, Fakultativna grčka tradicionalna večera na Plaki -50 eura, Boravišna pristrojba od 1.1.2018 uvedena u hotele u Grčkoj – cca 1,5 eura noćenje, u Skopju cca 1 euro noćenje – OBAVEZNA DOPLATA NA RECEPCIJI HOTELA, Nadoplata za jednokrevetnu sobu 650kn, Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje možete ugovoriti

    NADOPLATA za odabir posebnog sjedala u autobusu (neobavezno):

    • 1 red – sjedalo 3, 4 – 100 kn
    • 2 red – sjedalo 5, 6, 7, 8 – 100 kn
    • sjedala iza 2. vrata – 100 kn

    INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA

    Akropola, Agora i Forum 12 eura, Muzej Akropole 5 eura, Arheološki muzej 7 eura, Benaki Muzej 5 eura, Ulaznica za Delfe 6 eura

     

    KORISNE INFORMACIJE

    Valuta u Grčkoj je Euro (1 Euro je cca 7,55kn), Valuta u Makedoniji je makedonski Denar (1 Euro je cca 62 Denara), Taksi u Ateni je žute boje - Cijena starta je 1,00 eur, a cijena kilometra je 0.34 eur, Taksi u Skopju je žuti ili bijeli - tražiti paljenje taksimetra prije starta

    Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http:/www.mvp.hr   Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.